Yoga Docentenopleiding

Home

Docent opleidingen

Erkend yogadocent worden

Bij Yoga Roots Parkstad ben je op het goede adres voor een degelijke en goed onderbouwde opleiding tot yogaleraar. Wanneer je bij Yoga Roots opgeleid kun je op een veilige en verantwoorde manier yoga- en meditatielessen geven.

Meer informatie over de opleiding yoga docent: https://opleidingyogadocent.nl/

Yoga Roots Parkstad Locaties

HEERLEN EN VOERENDAAL

Mail ons

INFO@YOGAROOTSPARKSTAD.NL

Bel ons

045-5210459

Uitstekende en erkende opleiding

Onze opleiding is erkend door Vereniging Yogadocenten Nederland en hiermee op internationaal niveau door de Europese yoga Unie. Leerlingen aan onze yogadocentenopleiding kunnen aspirant lid worden van de VYN. Na diplomering kunnen de leerlingen volwaardig lid worden. Deze erkenning heeft belangrijke voordelen. Het is een keurmerk voor kwaliteit en via de beroepsvereniging is het mogelijk om een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.  Een VYN-erkende opleiding heeft voor deze erkenning een vierjarig toetsingstraject moeten doorlopen. Ook zijn wij erkend door het CRKBO.

De yogadocenten opleiding globaal

Yoga Opleiding Yoga Roots heeft tot doel om yogadocenten op te leiden die vaardig zijn in het lesgeven van Hatha Yoga en meditatielessen. Wij vinden het belangrijk dat de eigenheid van de aspirant yogadocent gewaarborgd blijft in hun groei tot yogadocent. Het is juist deze eigenheid die de bij Yoga Roots Parkstad opgeleide docent zo uniek maakt.

Yogadocent-opleiding-foto-verticaal-docent-opleiding

Het 1e en 2e lesjaar

De basis wordt gelegd in de eerste twee scholingsjaren. Hier wordt ingegaan op thema’s zoals anatomie en fysiologie gericht op het veilig les geven. Ook de beginselen van de filosofie van het Boeddhisme en de yoga sutra’s van Patanjali met het bijbehorende achtvoudige pad komen aan bod. Patanjali omschreef in zijn achtvoudige pad op een mooie manier de acht stadia van yoga. Uiteraard wordt er ook al ruim aandacht gegeven aan het veilig les geven zelf. Andere onderdelen zijn o.a. chakra’s, kosha’s en meridianen. Verder worden de thema’s voeding en Ayurveda nog behandeld.

Het 3e en 4e lesjaar

In het derde en het vierde jaar ligt de nadruk liggen op het docentschap; veel praktijk, een eindscriptie van de yoga en de specialisatie meditatie worden hier afgerond. Wanneer je geslaagd bent voor al deze onderdelen zul je een yogadocent zijn met behoorlijk veel bagage wat betreft parate kennis en inspiratie. Je bent dan klaar om op een goede en veilige manier inspirerende yoga en meditatielessen te verzorgen.

Het is een vierjarige, 530 urige opleiding,
die zich richt naar de regels van de Vereniging Yoga Nederland.

Bijscholing en specialisaties

CHI FLOW YOGA

DE 8 WERELDSE INTERESSES EN 3 VERGIFTEN

YOGA EN PIJNBESTRIJDING

YOGA VOOR OUDEREN

ZWANGERSCHAPSYOGA

MINDFULNESS

Informatie lesjaren

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes

WhatsApp chat