Daisy Tumulero

Het grootste deel van mijn leven heb ik gewerkt in de zorg. Dit vanuit de diepere behoefte om meer te leren over de menselijke natuur. Ik heb me verdiept in verschillende methodes om het potentieel van mensen naar boven te brengen en kwam tijdens mijn masterscriptie psychologie terecht in de opleiding tot  Mindfulness trainer.

 

Tijdens de mindfulness trainingen werden de sessies ‘Mindful Bewegen’ zo goed ontvangen, dat cursisten me vroegen of ik dit verder met hen wilde uitdiepen. Dankzij die prikkel ben ik me gaan omscholen tot erkend yogadocent.

 

Ik kwam erachter dat er veel meer uit mensen te halen valt, als zij contact hebben met wat zij werkelijk belangrijk vinden. Mindfulness en yoga geven mijns inziens directe toegangen hiertoe. Vandaar dat ik me verder heb geprofessionaliseerd in yoga (docentenopleiding Poweryoga bij Tonnie Goes) en Mindfulness (specialisatie Mindfulness Based Relapse Prevention). Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de opleidingsdagen met deze en psychologie-gerelateerde thema’s. In mijn ogen is het van belang om de filosofische aspecten van yoga en mindfulness wetenschappelijk te blijven onderbouwen, omdat praktijkervaringen aantonen dat er ontzettend veel te halen valt m.b.t. lichamelijke en mentale gezondheid. Vandaar dat ik me blijf verdiepen in onderzoek over de effecten van yoga, boeddhisme en meditatie op mentale gezondheid, het brein en zelfontplooiing.

 

Met mijn passie voor yoga, mindfulness en psychologie hoop ik de yogi’s en yogini’s van YogaRoots te laten ervaren waarvoor zij komen: ontspanning, zelfkennis en licht(er) leven.

 

Samen met mijn partner John Tumulero bewaak ik de kwaliteit van de dagelijkse yoga- en mindfulness lessen, de yogadocentenopleiding en bijscholingen. Onze diepere waarde: ieder van onze yogi’s te laten schitteren als uniek mens!