Audrey Viehoff

Hallo, ik ben Audrey Viehoff, naast yogadocente ben ik moeder van twee eigen kinderen en moeder ik ook nog een beetje over de dochter van mijn partner, waarmee ik me in juni 2023 in Vertrouwen (niet wettelijk, maar vanuit het hart) heb verbonden.

 

Mijn yogareis begon eigenlijk met een zoektocht naar mezelf en wie ik wilde zijn voor ik in contact kwam met yoga. Mijn eerste kennismaking was via de zwangerschapsyoga en het was voor mij een logische stap naar ‘reguliere’ yogalessen, na mijn zwangerschap. Ik vind rust en ervaar een gevoel van thuiskomen op de mat.

 

Tijdens mijn ziekte proces en andere moeilijke periodes in mijn leven heb ik veel steun gehad aan de yogalessen. Na 11 jaar Collitis Ulcerosa (= chronische ontsteking van de dikke darm) heb ik in 2018 een stoma gekregen. Dit bracht rust in mijn lijf en leven en inzicht en begrip voor ‘wat er niet kan/gaat’, waar ik voordeel aan heb in mijn yogalessen. Ik vind een grote kracht in het ‘om denken’, zo ben ik lid van de Stoma vereniging en ondersteun op die manier mensen met een stoma of mensen die een stoma gaan krijgen, hun ouders/partner en familie. 

 

Sinds ik in 2019 mijn diploma heb gehaald (bij Yoga Roots Parkstad), geef ik met veel plezier les hier, op de locatie Brunssum, op de voormalige locatie te Heerlen en vervang ik af en toe lessen in Voerendaal.  Ik geef les vanuit mijn hart en deel in mijn groepen graag de inzichten die ik zelf in de loop van de tijd heb verworven. Waardoor ik aan de deelnemers aan mijn lessen kennis overdraag die ze ook naast de yogamat, in hun dagelijkse leven, kunnen gebruiken. In zekere zin zet ik allerlei stijlen en oefeningen in die je kunnen helpen om thuis te komen bij jezelf. Vandaar dat ik ook gekozen heb voor de naam Svarupe Yoga, wat hier naar verwijst; voor de lessen die ik geef als ZZP’er bij andere organisaties en bedrijfjes, zoals LIV/GGZ Zuyderland, Socio Palatijn en Star of Light. De terugkoppeling die ik krijg van mensen en de ontspannen glimlach op hun gezichten aan het einde van de les, is steeds weer een cadeautje.