Yogalessen

Home

Yogalessen

Yogalessen in Brunssum, Heerlen en Voerendaal

Wat is yoga?

Yoga is een oeroude leefwijze, een systeem dat afstamt uit het oude India. Het woord yoga stamt af van de Sanskrietwortel yuj: verbinden, één maken. Precies dit doen wij met yoga. We maken contact met ons lichaam, onze geest, ons gevoel, onze zintuigen en alles wat we in en om ons heen kunnen ervaren. Door op deze manier bezig te zijn, worden we ons beter bewust van wat zich in ons afspeelt en wat we echt voelen. We komen terug bij onszelf en zetten spontaan een proces op gang waardoor we op een ontspannen en gezondere manier door het leven gaan. Je geeft jezelf weer een centrum van waaruit je leert luisteren naar je gevoel. Voor het beoefenen van yoga hoef je niet super lenig te zijn, dit is niet het doel van yoga. Iedereen kan yoga beoefenen en hier plezier in ervaren.

Welke lessen geven wij

YOGA

Een yogales begint meestal staand, bewust worden van je lichaamshouding, je gevoel en jezelf afstemmen op het huidige moment.

Lees meer

YIN YOGA

In een Yin Yogales blijf je langere tijd in een houding. De les heeft een meditatief karakter, nauw verweven met Mindfulness.

Lees meer

VINYASA YOGA

Bij Vinyasa- en Poweryoga wordt je heel zorgvuldig begeleid in het uitlijnen van houdingen.

Lees meer

KLASSIEKE HATHA-YOGA

Klassieke yogahoudingen met een aantal ademhalingen vastgehouden, waarbij je zorgvuldig kunt voelen wat de houding voor je doet.

Lees meer

CHI (POWER) FLOW

Chi Flow is heel zacht en Chi Power Flow is heel krachtig met veel zonnegroetachtige combinaties.

Lees meer

Multistyle (integrale yoga)

Een yogales waarin alle stijlen van de yoga met elkaar gecombineerd worden. Elke week is de les anders. Zeer geschikt voor mensen die het leuk vinden om altijd een andere soort les te krijgen.

DOCENT OPLEIDINGEN

Bij Yoga Roots ben je op het goede adres voor een degelijke en goed onderbouwde opleiding tot yogaleraar.

Lees meer

Hoe beginnen onze yogalessen?

Een yogales begint meestal staand, bewust worden van je lichaamshouding, je gevoel en jezelf afstemmen op het huidige moment. Je komt dan als het ware eerst weer thuis bij jezelf. Dit doe je met behulp van je adem en je aandacht. Van hieruit gaan we langzaam beginnen met de staande yogahoudingen (asana’s)  die gepaard gaan met de adem en ademoefeningen. Vervolgens gaan we verder met de zittende houdingen, ademoefeningen en meditaties. Hierna volgen de liggende houdingen en vervolgens een eindontspanning.

Yogalessen-hoe-beginnen-wij

Yoga stijlen

Er bestaan veel stijlen van yoga, de meesten in Nederland zijn afgeleiden van Hatha Yoga. In Hatha Yoga is het belangrijkste kenmerk dat we het lichaam als uitgangspunt nemen. Bij Yoga Roots hebben de meeste lessen een integraal karakter, maar ook werken wij met klassieke lessen en de bekende varianten zoals Vinyasa en Yin Yoga. Al onze stijlen bevatten ook de bekende ademoefeningen, meditaties en ontspanningsoefeningen.

WhatsApp chat