Lesjaar 3

Lesjaar 3

Opleiding Yogadocent, groei naar het leraarschap

In het tweede jaar heb je een goed fundament gelegd van waaruit je je als aankomend docenten verder ontwikkelt. In het derde jaar wordt extra veel aandacht gegeven aan praktijk. Hier ontwikkel je verder in je eigen beoefening en het lesgeven. Er wordt veel onderling les gegeven en de vaardigheden om les te geven zullen hier verder worden aangescherpt. Inspreken, begeleiden, voordoen, lesvoorbereidingen en planningen worden gemaakt. In dit jaar leer je om de opgedane kennis van de eerste twee jaar over te dragen.

 

Verder verdiep je je in de filosofische achtergronden van het boeddhisme en de sutra’s van Patanjali. Ook begin je dit jaar aan de scriptie, die je aan het eind van het derde jaar of het begin van het vierde jaar presenteert.

De scriptie:

De scriptie is een belangrijk onderdeel van de opleiding en telt tevens mee voor het behalen van het diploma. Een scriptie binnen de yogaopleiding is niet een werk dat de aspirant docent moet verdedigen, maar wordt binnen de opleiding gepresenteerd. In het begin van het derde jaar bespreek je het thema met de cursusleiding. Dit thema moet altijd voldoen aan de basisscriptieregels. De scriptie bestaat uit minimaal 20 en maximaal 30 pagina’s. De scriptie moet gerelateerd zijn aan de yoga, yogafilosofie, een onderwerp uit de yoga of yogafilosofie. Of het is een autobiografische weergave van de persoonlijke groei in verband met jouw persoonlijke yogapad. Het scriptiethema moet van te voren goedgekeurd zijn door de cursusleiding.

De vakken in het derde jaar:

Theorie
-Boeddhisme/Filosofie
-Sutra’s van Patanjali/Filosofie Psychologie
-Psychologie
-Scriptiebegeleiding
-Praktijkvoering en belastingzaken
-Herhaling van de lesstof op vraag uit de groep

Praktijk
-Hatha yoga in diverse stijlen
-Alignment van asana’s
-Pranayama
-Adem en ontspanning volgens van Dixhoorn
-Diverse Kriya’s
-Meditatie en visualisatie
-Les geven
-Presentatie scriptie

Yoga Roots Parkstad Locaties

HEERLEN EN VOERENDAAL

Mail ons

INFO@YOGAROOTSPARKSTAD.NL

Bel ons

045-5210459

vereniging-yogadocenten-nederland
europese yoga unie erkenning

Informatie lesjaren

WhatsApp chat