Docent: Yvonne Esser

Mijn naam is Yvonne Esser, geboren in Halle (Achterhoek) in 1959. In 1979 heb ik, wonend in Utrecht, kennis gemaakt met yoga. Vanaf die tijd heeft yoga mij niet meer losgelaten als leefwijze om dichter bij mezelf te blijven, dichter bij dat waar het voor mij eigenlijk over gaat. Ons ‘Zelf’ ofwel de kern waarin we allemaal verbonden zijn.

 

Ik ben in 1986 begonnen met de Samsara yogaopleiding bij Rita Beintema. In 1989 ben ik – gezegend met een soepel lichaam en nog niet teveel zorgen – enthousiast gestart met mijn eigen praktijk in Maarssenbroek.

Al snel liep ik er tegenaan dat yoga niet voor iedereen een positief effect heeft. Als iemand al lange tijd gespannen is, bestaat de neiging om teveel moeite te doen op de yogaoefeningen en te proberen ‘goed’ te ademen. Dit werkt dan contraproductief.

 

In 1996 ben ik om die reden gestart met de 3-jarige parttime opleiding tot Adem- en Ontspanningstherapeut Methode Van Dixhoorn.

Jan van Dixhoorn, arts en wetenschapper, is een autoriteit van wereldniveau op  het gebied van stressmanagement en Zelfregulatie. In 2003 heb ik deel mogen nemen aan zijn docentenopleiding en sinds 2007 geef ik les aan de opleiding.

 

Het samenwerken met van Dixhoorn heeft mijn manier van yogales geven radicaal veranderd. Ik heb niet alleen handvatten gekregen om mensen met een hoge spanning beter te kunnen begeleiden, maar mijn eigen yogabeoefening is tevens verdiept en verfijnd.

Het doen van oefeningen staat niet meer centraal, maar het zelf leren voelen wat je nodig hebt om tot rust te komen, zonder overbodige moeite te bewegen en in een houding te gaan, plus daarbij ademruimte te creëren. Het ervaren welke veranderingen in je hele Zijn opgewekt worden, wat het doen van yoga je oplevert als je weer van de mat komt, is in mijn beleving essentieel.

Yoga Roots Parkstad Locaties

HEERLEN EN VOERENDAAL

Mail ons

INFO@YOGAROOTSPARKSTAD.NL

Bel ons

045-5210459

Yvonne Esser

Docent

Lees meer
WhatsApp chat