Mindfulness

Home

MINDFULNESS

Mindfulness- en ACT training

Wat is Mindfulness?
Mindfulness is een toestand waarin je volle aandacht schenkt aan jouw wereld in het hier-en-nu.
Door het toepassen van mindfulness wordt je meer bewust van de patronen waarin je voelt, denkt en je gedraagt. Dit geeft vrijheid om te luisteren en leven naar wat je werkelijk wilt.
Belangrijke facetten van mindfulness: focus op je gevoelens, gedachten en reacties in het huidige moment. Hier niet over oordelen, bewust reageren op wat zich in- en om je heen afspeelt, vriendelijk zijn voor jezelf en (jezelf) volledig accepteren.

 

Wat is mindfulness (absoluut) niet?
Zweverig, urenlang in lotushouding zitten hummen etc.

Met mindfulness vind je geluk in alledaagse dingen en haal je met meer gemak het beste uit jezelf en je leven. De “zware” dingen worden lichter en de “lichte” dingen zie je meer. Je gaat steeds bewuster kiezen voor wat je werkelijk wilt, in plaats van te ontkennen of vermijden wat je niet wilt.
Daisy (docente/psychologe)

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Een verdieping voor wie een Mindfulness training heeft gevolgd. In deze training geven we je tools om je bewuster te worden wat zich in je (gedachten) afspeelt, door er van een afstand naar te kijken. Dit geeft jou vrijheid om te kiezen naar welke gedachten je wilt luisteren – en welke jou niet langer dienen. Door middel van de open en speelse benadering van ACT, kun je je richten op alles dat voor jou invulling en geluk brengt.

Hoe wordt je dan wel mindful?

Er zijn oefeningen om je te trainen in mindful te zijn, waarbij je je ademhaling en je lichaam gebruikt om je aandacht naar jouw nu te brengen. Hoe meer je de oefeningen toepast, des te meer raken je hersenen en de rest van je zenuwstelsel vertrouwd met de ‘mindful modus’.  En wordt het een tweede, zoniet een eerste natuur. Daarnaast neem je kennis van het ‘waarom’ van mindfulness en elke oefening, zodat je begrijpt waar je aan werkt.

Voorbeelden van oefeningen:
• Bodyscan
• Aandacht voor de adem
• Omgaan met (moeilijke) gedachten en gevoelens
• Mindful eten
• Mindful bewegen, mindful lopen

 

Ook wordt aandacht besteed aan het trainen van zelfcompassie: vriendelijk omgaan met je eigen gevoels-, gedrag- en denkpatronen. Zo krijg je ingang om onvrede en onrust, die je anders lang met je meetorst, om te buigen. Voorbeelden van zelfcompassie-oefeningen zijn o.a. ‘metta’, ‘een dierbare vriend’ en effectieve oefeningen die ontspanning teweegbrengen in lichaam en geest.

Wat zegt de wetenschap?

Onderzoek heeft positieve effecten gevonden bij o.a. concentratieproblemen, stress en spanningsklachten, angst, depressie en piekeren. Mindfulness wordt ingezet bij slaapklachten en om de beleving van (chronische) pijn te veranderen.

Ook veel mensen die geen duidelijke klachten hebben, verklaren zich gelukkiger en meer ontspannen te voelen.

Hoe dan ook: mindfulness maakt de weg vrij voor je welzijn.

Voor wie is Mindfulness/ACT geschikt?

Iedereen die ervoor kiest om licht(er) door het leven te gaan en zichzelf (nog) beter wil leren kennen, ervaring met meditatie is niet nodig.

Onze locatie

Mindfulness en ACT worden gegeven in ons yoga- en mindfulness centrum in Voerendaal. We beschikken hier over een zeer prettige oefenruimte met alle benodigde materialen en een gezellige lounge. Koffie en thee is altijd bij de prijs inbegrepen. Klik hier voor de Routebeschrijving.

Lesvormen bij Yoga Roots Parkstad

• Mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction)
• Workshop (ACT/Mindfulness) voor groepen

Docenten

• Daisy Klinkers, psychologe, mindfulness/ACT-trainer en docentenopleider.
• 
John Tumulero, ACT-trainer en docentenopleider.

Datums en prijslijst

• Mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction):
Kosten: 400 euro voor de volledige training van 8×1,5 uur, inclusief werkboek en luisterbestanden per whatsapp. Data worden bekendgemaakt op onze facebookpagina Yoga Roots Parkstad |Facebook

• Workshop Mindfulness/ACT voor groepen:
Kosten: 99 euro per uur of 125 euro voor 1,5 uur.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden?

Yoga Roots Parkstad Locaties

HEERLEN EN VOERENDAAL

Bel ons

045-5210459

Welke lessen geven wij

YOGA

Een yogales begint meestal staand, bewust worden van je lichaamshouding, je gevoel en jezelf afstemmen op het huidige moment.

Lees meer

YIN YOGA

In een Yin Yogales blijf je langere tijd in een houding. De les heeft een meditatief karakter, nauw verweven met Mindfulness.

Lees meer

VINYASA YOGA

Bij Vinyasa- en Poweryoga wordt je heel zorgvuldig begeleid in het uitlijnen van houdingen.

Lees meer

KLASSIEKE HATHA-YOGA

Klassieke yogahoudingen met een aantal ademhalingen vastgehouden, waarbij je zorgvuldig kunt voelen wat de houding voor je doet.

Lees meer

CHI (POWER) FLOW

Chi Flow is heel zacht en Chi Power Flow is heel krachtig met veel zonnegroetachtige combinaties.

Lees meer

DOCENT OPLEIDINGEN

Bij Yoga Roots ben je op het goede adres voor een degelijke en goed onderbouwde opleiding tot yogaleraar.

Lees meer
WhatsApp chat